Ilse trouwt met een kunstenaar zonder geld

Ilse is een goed geschoolde jonge dame die een goede baan bij de verzekering heeft. Ilse is behalve knap, ook beeldschoon. Zonder dat ze het door heeft, heeft ze zoveel bewonderaars die haar graag als vrouw zouden willen hebben. Na een aantal teleurstellingen heeft ze ervoor gekozen om voorlopig vrijgezel te blijven. Tekort aan mannen aandacht heeft ze zeker niet, maar ze zou pas weer voor een relatie gaan als ze met haar gevoel, hart en verstand erbij was.

Er zou een kunst tentoonstelling gehouden worden volgende week. Gezien ze heel erg veel van kunst houdt, plande ze in haar schema alvast een dag in om naar de tentoonstelling te gaan. Wie weet kan ik een mooie schilderij tegen een betaalbare prijs kopen. Op het moment viel er voor haar niet zoveel te doen, dus ging ze op het internet om te zoeken naar nieuwe kunstwerken van Nederlandse kunstenaars. Ze genoot van wat ze allemaal zag. Als je kunst niet begrijpt, zal je er niet zoveel van houden, maar op één of ander manier kon Ilse de kunstwerken wel analyseren. Een kunstwerk van kunstenaar Piet viel haar op. Hij had een vrouwelijk postuur in hout gesneden. Dat vond ze wel apart. Daar zou ze wat meer van willen weten. De uren verstreken, dus koos ze er voor om een beetje te gaan rusten.

De dag van de tentoonstelling naderde. Zoals altijd ging ze er alleen naar toe. In der eentje lopen vond ze helemaal niet erg, want ze kon zich dan beter concentreren. Ze liep langs alle kunstenaars werken langs en hield praatjes met de kunstenaars en kennissen die ze tegen kwam. Na een poos gelopen te hebben zag ze het beeldhouwwerk welke ze vooraf digitaal bewonderde. Hiervan zou ze meer willen weten, dus wachtte ze kunstenaar Piet af om nog het één en ander hierover te weten. Dat deed hij graag. Hij vertelde wat het verhaal achter zijn kunstwerk was. Dat was voor Ilse bijzonder boeiend. Niet alleen het kunstwerk trok haar aan, maar ze ervoer een aantrekkingskracht als ze in de ogen van Piet keek. Wat is dit nou dacht ze in der zelf! Tenslotte wilde ze het kunstwerk kopen. Piet was er natuurlijk reuze blij mee, want iedereen vind het wel mooi om te bezichtigen, maar voor de kunstenaar is het altijd mooier als hun werk ook gekocht wordt.

Ze gaf aan hem door op welk adres het geleverd moest worden. Piet bracht het zoals afgesproken aan huis. Ze wees hem een geschikte plek aan hiervoor. Hierna gingen ze aan de praat. Voor ze er erg in hadden waren 3 uurtjes verstreken. Piet vroeg haar een avondje uit. Alles liep boven verwachting. Ze merkte wel dat hij niet goed bij kas was, maar zijn hart vond ze op de juiste plek. Hier was ze naar opzoek. Geld is niet alles zei ze altijd, maar een man met het hart op de juiste plaats is dichterbij de waarheid. Na enige maanden besloten Piet en Ilse in het huwelijksbootje te stappen. Ze leefden nog lang en gelukkig.